26.6.2018. 21:45
0
Rama pozvao Albance: Donirajmo novac za Shaqirija i Xhaku
Premijer Albanije Edi Rama na Facebooku je pozvao sve koji mogu da doniraju novac kako bi se platila, kako je kazao, besmislena kazna za švicarske reprezentativce porijeklom sa Kosova, Shaqirija i Xhaku.

U akciji “Ne plaši se orla”, Rama je pozvao Albance da pomognu, a otvoren je žiro račun za u jednoj banci u Albaniji.

“Ovo je gest zahvalnosti za dvojicu fudbalera za sve što su uradili za milione Albanaca”, napisao je Rama.

On je poručio kako je sklapanje “albanskog orla” rukama zapravo samo način proslavljanja i spontana reakcija na jedan sportski uspjeh.

Da, podsjetimo, Shaqiri i Xhaka su kažnjeni sa po 10.000 švicarskih franaka od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) jer er su golove protiv Srbije proslavljali rukama sklapajući “albanskog orla”.

Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švicarske reprezentativce, porijeklom sa Kosova, nakon što je i albanska dijaspora iz New Yorka pokrenula akciju za plaćanje kazne, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.