27.6.2018. 14:13
0
Anketa u Hrvatskoj: Franjo Tuđman i HDZ najveći krivci za ekonomsku i socijalnu krizu u Hrvatskoj, na drugom mjestu Ivo Sanader
Prema velikoj anketi portala "Index.hr", koja još traje, Franjo Tuđman i HDZ su najveći krivci za demografsku, ekonomsku i socijalnu krizu u Hrvatskoj.

Šest dana čitaoci portala glasaju i komentarišu krivce za sadašnje stanje u državi, a na spisku se našlo sedamdesetak ličnosti iz političkog života zemlje. 

Na prvom mjestu je nekadašnji šef države Franjo Tuđman, koji ima skoro duplo više glasova /30 hiljada/ od dugoplasiranog kandidata. 

Na drugom mjestu je Ivo Sanader, dugogodišnji HDZ-ov premijer, koji se posljednjih godina bori sa brojnim optužnicama za kriminal. 

Treći je Vladimir Šeks. Siva eminenacija HDZ-a od Tuđmanovog doba do danas. 

Na četvrtom mjestu je tajkun i nekadašnji šef "Agrokora" Ivica Todorić, a peti je još jedan član HDZ-a Borislav Škegro. 

Do desetog mjesta redaju se Andrej Plenković, Ivić Pašalić, Tomislav Karamarko, Milan Bandić i Slavko Linić. Sem Linića i Bandića, svi drugi pripadaju HDZ-u. 

Na crnoj listi su i predsjednik Hrvatske Kolnda Grabar-Kitarović, nadbiskup Josip Bozanić, nekadašnji ministar odbrane Gojko Šušak te još jedan bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je svojevremeno, takođe, bio visoki funkcioner HDZ-a. 

HDZ je za 28 godina hrvatske nezavisnosti uglavnom bio na vlasti, sem u dva izborna perioda.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.