30.7.2018. 15:38
0
Iz beogradske "Laste" tvrde da nije bilo tuče u Kušadasiju, nego da je jedan čovjek na autobus sa studentima bacio Molotovljev koktel
U turskom ljetovalištu Kušadasi nije bilo tuče srpskih i turskih turista, nego je jedan čovjek bacio "molotovljev koktel" na autobus srpskih studenata, rekao je Miodrag Skendžić iz beogradskog autoprevoznika "Lasta".

Skendžić je naglasio da je riječ o apsolventima Fakulteta organizacionih nauka /FON/ koji su boravili na studenstkoj ekskurziji, te dodao da nije bilo nikakve svađe između srpskih i turskih turista, kao što su prenijeli pojedini turski mediji. 

"Čovjek koji je bio u hotelu zajedno s njima, motao se tu oko njih. Oni su sinoć oko 23.00 časa krenuli u grad. Nije bilo nikakvog alkohola, niko nije bio pijan od te djece. On je prišao sa tim molotovljevim koktelom ili šta je već napravio, nešto ručno, i bacio na njih i autobus. Niko nije povrijeđen", rekao je Skendžić za Tanjug. 

Skendžić je dodao da se napadač tri dana "motao" oko studenata, a uhapšen je prije nego što su srpski turisti "stigli do policije da daju izjavu". 

"Smućkao je neku zapaljivu tečnost koju bacio na autobus, na hotel, na turiste koji bili ispred, na ove klince", rekao je Skendžić, te dodao da je podnesena prijava zbog štete i ponašanja tog muškarca, koji je navodno imao ruski pasoš. 

On je dodao da niko nije povrijeđen i da je vrlo mala šteta nanesena autobusu koji je iznajmila turistička agencija, te da srpski turisti mogu bezbjedno da se vrate za Srbiju. 

Turski dnevnik "Huriyyet" objavio je ranije da je u Kušadasiju došlo do tuče između turskih i srpskih turista, koja se završila bacanjem "molotovljevog koktela" i hapšenjem. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.