4.8.2018. 22:15
0
Obilježavanje godišnjice "Oluje": Milošević i velikosrpski režim su izvršiji agresiju, Oluja je najveća vojna pobjeda Hrvatske
FOTO: Andrej Plenkovic
Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, suradnje i mira.

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno i stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira", poručio je premijer u ispred kninske tvrđave gdje će večeras biti priređen prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata, prenosi Hina.

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske. 

"Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u povijesti Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji će večeras biti odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

Izrazio je i zadovoljstvo što će se upravo sutra, na Dan pobjede, javnosti predstaviti tri višenamjenska borbena zrakoplova F 16 koja će tijekom središnje proslave nadletjeti Knin.

Istaknuo je i da je nabava tih borbenih zrakoplova bila odličan odabir koji jača hrvatsku sigurnost i snaži Hrvatsku u svakom pogledu. 

Govoreći o braniteljima, podsjetio je na brigu koju njegova vlada vodi o braniteljima i njihovim obiteljima, da je u proteklih godinu dana donesen jedinstven zakon o hrvatskim braniteljima te da su proračunska sredstva namijenjena braniteljskoj populaciji uvećana za pola u odnosu na 2016.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.