7.8.2018. 17:28
0
Brnabić: Dačić o Kosovu iznosi lični stav, a ne stav Vlade
Riječi Ivice Dačića predstavljaju njegov lični stav, a ne stav Vlade Srbije, izjavila je srbijanska premijerka Ana Brnabić komentaričući izjavu Dačića koji je rekao da su "maksimalistički ciljevi Prištine, koja uz priznanje nezavisnosti želi i Preševo i Bujanovac, glavna prepreka za rješavanje kosovskog problema".

Iznošenje ličnih mišljenja ne smeta Vladi, rekla je ona i dodala da se različiti stavovi čuju još od otvaranja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

"Mi u ovom trenutku nemamo zvaničan stav Vlade Srbije, mi ćemo imati zvaničan stav čim budemo imali neki konkretan prijedlog na stolu. Ja znam i da predsjednik Aleksandar Vučić daje sve od sebe da dođe do nekog kompromisnog rješenja", rekla je Ana Brnabić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da su maksimalistički ciljevi Prištine koja uz priznanje nezavisnosti želi i Preševo i Bujanovac, glavna prepreka za rješavanje kosovskog problema.

"Nije nikakva tajna da je glavna prepreka za postizanje dogovora rješenost Prištine da u razgovorima nastupa sa maksimalističkim ciljevima. Oni ne žele kompromis već da mi priznamo nezavisnost, ali i da dobiju još nešto - kako oni zovu istočno Kosovo - Preševo i Bujanovac", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da je u ovom trenutku neizvesno reći kada bi moglo da se dođe do okvirnog sporazuma koji bi označio rješenje na kome bi se zasnivali odnosi sa Prištinom, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.