20.8.2018. 11:28
3
Komšić namigivao prijateljima, smijao se i bahato odgovarao
David Komšić je za ubistvo Kristine Krupljan nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora.

Na Općinskom kaznenom sudu nastavlja se suđenje njemu i još trojici mladića koji su je u studentom 2016. istukli .

Prestanite pričati s drugim okrivljenicima, rekla je sutkinja Davidu Komšiću tokom ročišta. Drugookrivljenog Komšića tereti se za oduzimanje slobode i demoliranja automobila na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. 

Na opomenu sutkinje Komšić je samo bezobrazno odgovorio: "Ko se razgovara?", na što mu je sutkinja rekla da ga vidi i da se prestane smijati. 

David Komšić, koji je već nepravomoćnu osuđen na 30 godina zbog ubistva Kristine Krupljan, na sud je došao iz istražnog zatvora u Remetincu. U sudnicu je ušao nasmijan, cijelo se vrijeme smijuljio i kimao glavom prijateljima Arjanu Rexhepiju, Armendu Rexhepiju i Filipu Filipoviću, piše 24 sata hr.
Zbog suđenja su bile posebne mjere opreza. Ispred ulaza u zgradu suda stajala je policija, a tijekom ročišta je sudnici bilo čak osam pravosudnih policajaca. Došla je i Davidova majka Olivera, a njegov otac Ivo bio je ispred suda. Pojavila se i Kristinina mama Vesna, no sjedili su na suprotnim stranama sudnice. 

Sva četvorica okrivljenika kazali su da nisu krivi. Samo David ima odvjetnicu, a ostala trojica branit će se sami tijekom procesa. 

Obrana je u uvodnom govoru rekla da bi trebalo saslušati Vesnu i Dalibora Krupljana, roditelje ubijene, kao i prijateljice kojima se pojadala nakon tog događaja. Osim njih, obrana je istaknula da bi trebao svjedočiti i sudski vještak Davor Majer kao i čovjek koji je prijavio da je Kristinin auto uništen. 

Podsjetimo, Davidu Komšiću, Arjanu Rexhepiju, Armendu Rexhepiju i Filipu Filipoviću se sudi zbog toga što su u studenom 2016. godine autom presreli i tukli sad pokojnu Kristinu Krupljan. 
Ona je sve prijavila policiji i ispričala DORH-u, da bi je kasnije Komšić ubio. Za to je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, piše 24 sata hr.

(Alen Avdić)


3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.