6.9.2018. 12:30
0
Poznati komentator preprodavao karte za finale Mundijala, HRT pod istragom FIFA-e
Hrvatska radiotelevizija našla se pod istragom FIFA-e nakon što je otkrivena afera s preprodajom ulaznica za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

Iz krovnog udruženja javnih televizija u Evropi (EBU), kao i FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobila Hrvatska radiotelevizija.
 
Ulaznice na kraju nisu preprodane, jer je FIFA zaustavila transakciju. Prema dostupnim informacijama, blokirane su četiri ulaznice.

U HRT-u su šokirani jer nisu znali da je neko iz njihove kuće uopće zatražio i dobio ulaznice. Cijena jedne ulaznice za finale Svjetskog prvenstva na crnom tržištu kretala se oko 20 hiljada eura, piše Avaz.ba.

Dva uposlenika HRT-a Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić su u ime HRT-a zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima su raspolagali prema vlastitom nahođenju. Navodno je na HRT-u već u toku disciplinski postupak protiv ove dvojice HRT-ovih radnika koji bi mogao završiti i mjerama otkaza.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.