6.9.2018. 18:41
1
"'Prodala si mi staru ribu', rekla je starica i napala prodavačicu solnom kiselinom"
U ribarnici u Puli danas se dogodio u Hrvatskoj dosad nezapamćen napad solnom kiselinom.

Kako je potvrdila istarska policija, 80-godišnja žena je oko 10:30 sati došla na štand s ribom i bacila kiselinu na dvije radnice, od kojih jedna ima 40 a druga 44 godine te na 21-godišnju djevojku koja je stajala uz štand.

21-godišnjakinja je kći djelatnice koja nije direktno napadnuta, nego je dotrčala kada je vidjela da joj je kolegica napadnuta. Ta je prodavačica ispričala kako ih je napala podivljala starica.

“Toliko sam pod stresom. Ona je došla s tom ribom i rekla je drugoj prodavačici: ‘Prodala si mi staru ribu’. Došla je s tom bijelom vrećicom u kojoj je bila solna kiselina. Na nju je krenula s tom kiselinom i prosula je. Sva sreća moja kći je reagovala i odgurnula ju tu vrećicu prema njoj tako da se i ona zalila. Onda je vikala: ‘Pusti me kurvo. Nisam popila terapiju”, ispričala je potresena prodavačica ribarnice.

Pomahnitalu staricu zaustavila je uz pomoć zgroženih kupaca i prolaznika.

“Ona je bježala, ja sam je zaustavljala tu. Čovjek je isto trčao za njom, njemu je rekla: ‘Đubre, pusti me i ti’. Tačno sam joj u očima vidjela da nije sva svoja. Zalila joj je lijevu stranu prsa. Ja nisam ni vidjela da je bila kiselina, vidjela sam samo da je neka frka. Prodavala sam za drugim stolom. Kako mi je kolegica rekla da ju je zalila kiselinom, ja sam je prala i bila sam sva crvena, cijele ruke su mi bile crvene od te kiseline. 20 minuta nitko nije mogao prići stolu kako je to isparavalo”, rekla je prodavačica i dodala da već 25 godina radi u ribarnici, a da su joj rekli da je starica koja je bacila kiselinu psihički bolesna, piše “Index“…

“U kojem svijetu mi živimo? Hoće li ta žena sutra doći s nožem, s bombom?” zapitala se prodavačica.

Policija će prijaviti 80-godišnjakinju zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Iz policije su za Index rekli da čekaju koja će biti težina povreda i da će onda podnijeti prijavu protiv starice.

“Istražit ćemo o čemu se tačno radi, a 80-godišnjakinju će se vjerovatno optužiti za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede”, ispričali su iz istarske policije za “Index”.

Po svemu sudeći, ovo je prvi slučaj napada kiselinom u Hrvatskoj. Ovakvi primjeri brutalnosti dosad se u hrvatskom društvu nisu događali, a pogotovo iz ovakvog banalnog razloga.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.