25.9.2018. 11:35
0
Uhapšena četvorka koja je pokušala likvidirati Jovana Đurovića
Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena na raskrsnici u centru Bara 29. avgusta

Crnogorska policija rasvijetlila je slučaj pronalaska eksplozivne naprave na glavnoj saobraćajnici u Baru 29. avgusta i uhapsila E. C. iz Peći, D. M. i Đ. C. iz Bara i E. N. iz Budve, koji su osumnjičeni da su tako planirali ubiti Jovana Đurovića, saopćeno je iz Uprave policije. 

Policija traga za još dvije osobe, i to A. O. i A. J.

Na konferenciji za novinare sazvanoj povodom rasvjetljavanja ovog slučaja pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković je naglasio da je do hapšenja doveo dobar operativni rad.

- Nakon saslušanja uhapšenima je određen pritvor do 30 dana. Riječ je o organiziranoj kriminalnoj grupi s teritorija Crne Gore koja je imala namjeru likvidirati J. Đ. - kazao je Baković.
 
Mediji su ranije objavili da je eksplozivna naprava velike razorne moći, koja je pronađena 29. avgusta na raskrsnici u centru Bara, bila namijenjena Baraninu Jovanu Đuroviću, bratu pokojnog Luke Đurovića,

Povodom toga Jovan Đurović je saslušan, ali i bez njegovog iskaza istražitelji imaju određena saznanja o ugroženosti njegove sigurnosti.

Đurović zato posjeduje blindirano vozilo, s najvećim stepenom zaštite, ali je 29. avgusta koristio motocikl. On je ispričao gdje je motocikl bio i ko je sve i u kom momentu mogao da mu priđe, što je značajno doprinijelo istrazi.

Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je na raskrsnici u centru Bara, kuda je neposredno prije toga Đurović prošao.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.