3.10.2018. 21:40
0
Culej: Svaki Hrvat uz granicu sa Srbijom da ima oružje u kući
Hrvatski poslanik vladajuće HDZ Stevo Culej založio se da svaki “zdrav Hrvat” u oblastima uz granicu sa Srbijom ima oružje u kući.

Tu izjavu opozicija je ocijenila kao fašizam.

Tokom rasprave o predlogu zakona o oružju, Culej je rekao da bi olakšao da “svaki psihički i fizički zdrav Hrvat, koji se nalazi u pograničnim djelovima s bivšom neprijateljskom Srbijom, ima oružje pod kontrolom i pri ruci, jer ko zna šta donosi noć i budućnost”, prenijela je Hina.

Poslanik opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Nenad Stazić je rekao Culeju da iznosi fašističke teze.

“Vaša teza da treba dopustiti naoružavanje Hrvata i samo Hrvata je ne samo opasna, već je direktno fašistička. Vi time pozivate da se dodijeli oružje onome ko je neki dan napao na Dolcu Pupovca, jer nije trebalo da baci paradajz nego bombu”, rekao je Stazić.

On je pitao kako bi Culej utvrđivao ko je Hrvat.

“Pa ne možemo krvnom analizom ustanoviti ko je Hrvat, možda po imenu, pa ćemu Štefu i Stjepanu dati oružje, a Stevi nećemo”, rekao je Stazić, prenosi CDM.

Culej je rekao da mu je poslije rasprava kolega s ljevice jasno zašto je Hrvatska 90-ih razoružana i zašto su Hrvati morali da kupuju “pumperice” za 1.500 do 2.500 maraka.

“To je njihov stil-razoružaj Hrvata i naoružaj nekog drugoga”, rekao je Culej.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.