12.11.2018. 20:31
0
Haradinaj: Vojska Kosova će imati tri jedinice, jednu i na sjeveru
Kosovski premijer Ramush Haradinaj rekao je da Priština neće slati vojsku na sjever Kosova, ali je potvrdio da će na tom području biti raspoređena jedna jedinica.

Haradinaj je u intervjuu za portal "Kosovapres" ponovio da će buduća kosovska vojska imati tri jedinice – na južnom, centralnom i sjevernom dijelu.

– Mislili su da želim poslati vojsku na sjever. To nije tačno. Na isti način na koji je organiziran KFOR, na jugu, centralnom dijelu i na sjeveru, tako je i naša vojska organizirana u tri regiona. To ne znači da želimo poslati vojsku na sjever, to je nesporazum – rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, kosovska vojska bi bila strukturirana na isti način kao što je strukturiran KFOR.

– Mi imamo partnerstvo s KFOR-om i podržavamo ga. Na način na koji podršku pružamo u Peći i Đakovici, pružit ćemo je u svakom drugom dijelu Kosova – rekao je Haradinaj, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.