14.11.2018. 18:47
1
"The Guardian" objavio snimke brutalnosti hrvatske policije prema migrantima
Britanski list navodi da se radi o izbjeglicama iz Alžira, Sirije i Pakistana

Šokantne snimke objavio je "The Guardian" koji svjedoče o brutalnosti hrvatske policije prema migrantima koji su pokušali prijeći granicu između BiH i Hrvatske.

Britanski list navodi da se radi o izbjeglicama iz Alžira, Sirije i Pakistana, a na snimku se može, između ostalog, čuti:

- Hrvatska policija ih muči. Lome ljudima kosti - kazao je jedan od migranata.

Na snimku se nakon nekoliko minuta tišine vide migranti Hamdi, Muhamed i Abdul koji izlaze iz šume, natečenog i krvavog lica, a slomljena su im i rebra, prenosi Avaz.ba.

U tekstu "Guardiana" se navodi da su razgovarali sa najmanje 50 ljudi, najviše iz Pakistana, a da je 35 bilo žrtva policijske brutalnosti.

Istovremeno, "Guardian" je objavio i fotografije slomljenih telefona, za koje su migranti rekli da ih je uništila hrvatska policija.



(Lejla Trle) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.