17.11.2018. 14:13
0
Šešelj: Ako Mladiću urade ono što su meni, to je ravno pokušaju ubistva
Hag je jučer pokrenuo istragu o uključenju srebreničkog kasapina u studio Milomira Marića.

Telefonsko uključenje kalinovičkog krvnika u jučerašnju emisiju Milomira Marića zapalilo je region. Zbog obraćanja uživo u programu televizije s nacionalnom frekvencijom osuđenog ratnog zločinca iz Mehanizma za krivične sudove kazali su da će pokrenuti istragu kako je došlo do toga da se njihov zatvorenik uključi u program uživo.

- Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju s medijima bez dozvole suda. Riječ je o vjerovatnom kršenju pravilnika o pritvoru - rekla je Helena Egelston.

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke i nekadašnji stanovnik Sheveningena, koji je u trenutku javljanja srebreničkog kasapina bio u studiju, izrazio je bojazan da bi bilo kakve sankcije protiv Mladića značile njegovu smrt.

- Vidim da su najavili pokretanje istrage zbog njegovog uključenja. I meni su tako 2003. godine, kada sam se uključio tokom konferencije za medije SRS-a. Na mjesec su mi zabranili sve kontakte i posjete i tako ponavljali sedam mjeseci. Ja sam tada bio potpuno zdrav, a ako nešto slično sada urade njemu i ako ga odsjeku od porodice, to bi bilo ravno pokušaju ubistva - rekao je Šešelj.

On je isto rekao da Mladić nije bio svjestan da se njegov sin nalazi u studiju, što je notorna laž, s obzirom na to da je Mladić pozdravio prisutne i pozvao Marića da ga dođe intervjuirati, a druga zločinca sa sarajevskih padina na partiju šaha, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.