25.11.2018. 8:45
3
Vuk Jeremić: Vučić će krenuti u razgradnju Republike Srpske
Nalazimo se pred velikim opasnostima ukoliko se ne odupremo okupaciji koja je počela da ulazi u svoju terminalnu fazu“, rekao je to Vuk Jeremić na tribini Saveza za Srbiju održanoj u Leskovcu, objavljeno je na službenoj stranici Narodne stranke.

On je rekao da će se na pitanju Кosova, u narednih tri do šest mjeseci, lomiti sudbina režima Aleksandar Vučića i današnje generacije građana Srbije.

„U ovom trenutku u konačnoj su fazi tajni pregovori o tome gdje treba da prođe, ne više administrativna linija razgraničenja, već zvanična međudržavna granica između Srbije i buduće ’Republike Кosovo’, članice Ujedinjenih nacija. Taj krajnji cilj pregovora se može dogoditi samo uz zvaničan potpis Beograda. Ali ako se to dogodi, Aleksandar Vučić sebi neće dozvoliti sudbinu Slobodana Miloševića koji je nakon što je potpisao Dejton ubrzo prestao da bude ’faktor mira i stabilnosti’. On se neće zaustaviti, nakon što pređe most kosovske izdaje“, rekao je Jeremić i dodao da će Aleksandar Vučić tada momentalno krenuti u razgradnju Republike Srpske.

 „On će tada reći međunarodnoj zajednici, obećao sam vam Кosovo prije šest godina, niste vjerovali ali to sam potpisao i hajde da sada ’rješavamo’ Republiku Srpsku. Za to će mi trebati pet godina, ali nemojte me u međuvremenu opterećivati ’sitnicama’ kao što su vladavina prava, sloboda medija ili razbijena glava Borka Stefanovića. E pa neće moći! To mu nećemo dozvoliti, ne samo zato što je to akt veleizdaje, već zato što od toga zavisi budućnost naše djece”, poručio je Jeremić, prenosi Patria.


(Patria / Lejla Trle) 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.