8.1.2019. 9:17
1
Ivan Đakić objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina: Najavljena kazna
Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, na svome privatnom Facebook profilu postavio je šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama

Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, na svome privatnom Facebook profilu postavio je šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić", napisao je uz fotografiju.

Iz HDZ-a su priopćili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama.

"Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a", navodi se u HDZ-ovu priopćenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

Đakić je objavu vrlo brzo uklonio, piše Index. hr

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.