16.1.2019. 9:55
1
BIA se hvali da je spriječila teroristički napad u Srbiji: Uhapšen Armin Alibašić iz Novog Pazara
Armin Alibašić, koji je uhapšen 13. januara u Novom Pazaru, spremao je teroristički napad u Srbiji, ali su ga u tome spriječili pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ i policija, piše "Blic".

List navodi da je Alibašić nekoliko sati prije nego što je uhapšen bio u selu nadomak Đurđevih stupova gdje je i prethodnih godina vježbao borilačke vještine, izvodio taktičku vojnu obuku, vježbao kampovanje i preživljavanje. 

"Armin je praćen i zaustavljen u Novom Pazaru. Nosio je ranac u kojem je bila vazdušna puška sa optičkim nišanom i pripadajućim dijabolama. Za pojasom je imao nož, ali i USB memoriju", naveo je neimenovani sagovornik lista. 

Prema informacijama do kojih je došao "Blic", u potkrovlju porodične kuće Alibašića u Novom Pazaru policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, te elemente namijenjene za punjenje kao što su metalni opiljci koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava. 

"Alibašić je u prethodnom periodu pravio eksplozivne naprave koje je testirao u prirodi i tokom ribolova. Zato i postoji sumnja da je narednih dana planirao teroristički napad u našoj zemlji", kaže sagovornik lista. 

Alibašiću je određen pritvor, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu. 

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.