27.1.2019. 8:48
0
Pretukao djevojku, vukao je po asfaltu i davio, a onda dobio kaznu od samo 187 KM
FOTO: Source.ba / Arhiva
Mladić iz mjesta Saborsko u Hrvatskoj, koji je policiji poznat po brojnim kaznenim djelima i prekršajima proglašen je krivim jer je 3. maja prošle godine oko 23.45 sati narušavao javni red i mir, prenosi Avaz.

Iza ove kvalifikacije, kako piše Kaprotal, krije se, međutim, brutalnost koju je pokazao prema svojoj partnerici.

Na djevojku je prvo vikao, onda ju je istukao šakama po licu, dok je tražila pomoć stavljao joj je ruku na usta, a onda ju je vukao po asfaltu te rukama hvatao za vrat. Policija ga je uhapsila, a potom izmjerili 1,95 promila alkohola u krvi, prenosi Avaz.

Sud je prema nasilniku bio blag. Kažnjen je samo novčanom kaznom i to od 706 kuna odnosno 187 maraka. S obzirom da je nešto odležao u policijskim prostorijama smanjit će mu kaznu za 300 kuna (79 KM), a ako plati na vrijeme odbit će mu jednu trećinu dosuđenog iznosa, pa u konačnici može proći samo sa 270,94 kune odnosno oko 72 marke.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.