21.2.2019. 10:50
0
Skandal se nastavlja: "Profesorica" u Zadru predavala historiju sa lažnom diplomom
Otkrivena je još jedna lažna diploma u Hrvatskoj u skandalu oko lažnih diploma koji trese susjednu zemlju.

Kako je objavio Dnevnik.hr, Sveučilište u Zadru otkrilo je lažnu diplomu iz historije s kojom je profesorica predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađeno je i lažno svjedočanstvo u jednom od centara za odgoj i obrazovanje.

Podsjetimo, prema dostupnim informacijama, dosad su otkrivene četiri lažne diplome u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Filozofski fakultet otkrio je tri lažne diplome u januaru. Dvije osobe s lažnim diplomama radile su u osnovnim školama, a jedna u gimnaziji. 

Jedna diploma je iz 2000. godine, jedna osoba temeljem te diplome radi u gimnaziji. To je diploma njemačkog i francuskog. Druga diploma je iz 2016., iz informacijskih nauka. 

Treća je iz 2018. ta je osoba radila u osnovnoj školi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.