23.2.2019. 8:50
1
Zakon u Srbiji jasan: Ana Brnabić nema nikakva roditeljska prava, sinu može biti samo dadilja
Prije nekoliko dana su premijerka Srbije Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić dobile sina, a u toj zemlji reakcije na tu vijest ne stišavaju se.

Čestitakama se pridružio i Aleksandar Vučić, koji je uživo u jutarnjem programu čestitao premijerki Srbije i Milici Đurđić.

Posljednji koji je prokomentirao rođenje njihova sina je Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina "Optimist" koji je za Danas.rs kazao kako Ana Brnabić njenom sinu može biti samo dadilja.

Naime, kako je kazao, Brnabić po zakonu Srbije nema apsolutno nikakva roditeljska prava.

- Po pravilima i zakonima Ana ne može ni da prisustvuje porođaju, čak i da plati. Ana i Milica su u očima zakona cimerke i to je sve. Milica je samohrana majka - objašnjava Azdejković.

Prema njegovim riječima, Brnabić i Đurđić nisu običan lezbejski par u Srbiji, već su društveno-politički privilegiran par, piše Danas.


(Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.