23.2.2019. 18:47
0
Hunt nazvao Sloveniju "Bivšom vazalskom državom SSSR"
Britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt našao se na udaru kritika jer je tokom posjete Ljubljani rekao da je Slovenija "bivša vazalska država SSSR".

Hunt je u Ljubljani razgovarao sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova Mirom Cerarom u vezi sa pregovorima o Bregzitu.

"Ovo je moja prva posjeta Sloveniji na funkciji ministra spoljnih poslova i zaista sam srećan jer sam ovdje. Ponosan sam na promjene koje su se desile u Sloveniji u proteklih 30 godina. Ova zemlja je prošla kroz izvanrednu promjenu od vazalske sovjetske države ka modernoj evropskoj demokratiji, članstvu u EU i NATO", rekao je Hunt.

Bivši predsjednik slovenačke Nacionalne skupštine Milan Brglect kritikovao je Hunta, ali i domaće političare koji nisu reagovali na komentare šefa britanske diplomatije.

Sličan propust napravila je i britanska Ambasada u Sloveniji, koja je u poruci na društvenoj mreži Twitter navela da se Hunt sreće sa Karlom Erjavecom, koji je sa funkcije ministra vanjskih poslova otišao prošle godine, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.