26.2.2019. 20:46
3
Transparent "Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna" i dalje ispred kabineta Ivice Dačića
Transparent „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“ još uvijek nije uklonjen ispred zgrade ministarstva vanjskih poslova u Beogradu, piše Patria.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ranije je pitala ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu? Pored natpisa se nalazi i ruska zastava.

„Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?, stoji u reakciji LSV-a objavljena početkom februara.

„Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!“, reagirali su iz LSV te najavili da će donijeti i razapeti vlastiti transparent preko postojećeg, ako postojeći transparent ne bude uklonjen.

(NAP / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.