8.3.2019. 17:54
0
Eutaniziran pas koji je usmrtio ženu u Pančevu
Prije nekoliko dana u Pančevu se dogodila tragedija kada je kućni ljubimac, pas rase staford terijer nakon što se otrgao sa lanca, usmrtio majku svog vlasnika, a još jednu ženu povrijeedio.

Vlasnik psa je tridesetogodišnji muškarac, sin pokojne žene.

Mediji su prenijeli da je pas skočio na ženu, a u pomoć joj je pritekla njena rođaka, koju je također napao. 

Nažalost, jedna žena je podlegla povredama, dok je druga prevezena u bolnicu na liječenje. 

Mediji također prenose, prema riječima komšija, da je pas uglavnom bio vezan u dvorištu i da ga je vlasnik povremeno puštao da se prošeta livadom u blizini kuće.

Prema saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu da će postupati kada dobije krivičnu prijavu koja će biti podnijeta u redovnom postupku, a za to vrijeme je pas stavljen pod nadzor veterinara koji su procijenili da je opasan i da je potrebno da se izvrši eutanazija u skladu sa odredbama Zakona o dobrobiti životinja, piše portal Mojljubimac.info.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.