17.3.2019. 19:43
0
Demonstranti se povukli ispred policijske uprave, Obradović "dao rok" do sutra da se oslobode uhapšeni
FOTO: N1
Protest Beograđana ispred stanice Policijske uprave za grad Beograd "29. novembar" završen je večeras nakon što je lider Dveri Boško Obradović saopštio da nadležnima daju rok do sutra da oslobode sve uhapšene tokom sinoćnih i današnjih protesta.

"Imate rok do sutra u 15.00 časova da pustite sve uhapšene. Ukoliko oni sutra ne budu pušteni, saopštićemo kada se opet okupljamo i to će biti kraj ove vlasti", rekao je Obradović. 

Kolona demonstranata, koji su danas satima blokirali uzlaze u zgradu Predsjedništva Srbije, protestovala je ispred Policijske uprave za Grad Beograd "29. novembar" u Bulevaru despota Stefana, zahtijevajući da se oslobode ljudi koji su uhapšeni u vezi sa sinoćnim i današnjim demonstracijama. 

Ispred policijske stanice zabilježeni su manji incidenti, guranje sa policijom, a letjele su i flaše. "Blic" javlja da je jedna osoba privedena. 

Demonstranti su, na poziv Obradovića, u podne došli ispred zgrade Predsjedništva Srbije za vrijeme dok se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraćao građanima na vanrednoj konferenciji za novinare. 

Oni su probili ogradu koju je policija postavila ispred zgrade i došli do samih vrata gdje je bio kordon policije. Tokom blokade, u više navrata došlo je do gurkanja i okršaja demonstranata i policije, kao i do nereda u centru grada. 

Demonstranti su sinoć oko 20.00 časova upali u zgradu RTS-a zahtjevajući uživo uključenje u program. Ubrzo nakon toga stigli su i pripadnici specijalnog odreda policije i Žandarmerije koji su spriječili demonstrante da se popnu na više spratove. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.