18.4.2019. 15:39
0
Kotor jedan od najsigurnijih gradova za LGBT turiste
Gradovi u Crnoj Gori su sigurni za LGBT strane turiste, a Kotor je jedan od najsigurnijih lokacija za boravak LGBT turista, piše u publikaciji LGBT Foruma Progres.

Istraživanjem se bavila direktorica foruma Bojana Jokić, a publikacija sadrži detaljno mapiranje '"gay-friendly" lokaliteta, sprovođenja obuka za turističke radnike i pružaoce usluga, kao i osnaživanjem same LGBTIQ turističke niše.

U TO Kotor kazali su da je Kotor jedna od najsigurnijih lokacija za boravak LGBTIQ turista, a to potvrđuje dolazak velikog broja LGBTIQ osoba putem kruzera.

Dodaju i da su drugi primorski gradovi takođe sigurni za LGBTIQ turiste ali da je "situacija u centralnom i sjevernom dijelu Crne Gore vjerovatno drugačija".

U Turističkoj organizaciji Prijestonice Cetinje nisu dovoljno upoznati sa konceptom LGBTIQ turizma, dok su u TO Podgorica djelimično su upoznati sa ovim konceptom kao moguće specijalizovane turističke niše.

Takođe iz ove organizacije su spremni da ponudu za LGBTIQ goste reklamiraju u njihovom prostoru i marketinškim sadržajima, prenosi CDM. 

U publikaciji piše i da TO iz Ulcinja i Herceg Novog odgovorno prate tematiku ljudskih prava u LGBT turizmu.

"LGBTIQ turizam je jedan od novijih vidova turizma koji bilježi rast poteklih godina. Sve više LGBTIQ turista okreće se potražnji ponuda koje su prilagođene njihovim zahtjevima. Crna Gora, kao zemlja koja je međunarodno prepoznata kao poželjna turistička destinacija, ima interes da što prije kreira uslove da LGBTIQ turisti mogu nesmetano da nas posjećuju, uživaju u ljepotama naše zemlje i svim sadržajima koji su im potrebni, bez straha od diskriminacije ili nasilja. S ponosom mogu da kažem da su ova publikacija i istraživanje koje sadrži osnov da Crna Gora suštinski postane 'gay friendly' zemlja i time značajno uveća benefite od turizma kao privredne grane", istakla je Jokić.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.