21.4.2019. 10:35
0
Detalji ubistva Veselina Vukovića, oca vođe škaljarskog klana: Radi se o profesionalnom ubici, ispalio više hitaca u Veska
FOTO: Kurir
Ubica Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, koje policija smatra za vođe škaljarskog klana, na glavi je imao kačket i saučesnika koji mu je pomogao nakon ubistva. Ubica i saučesnik su se odvezli vozilom, prenose crnogorski mediji detalje ubistva Vukovića.

Vukotić je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu kada je ubica, za sada nepoznata osoba, ispalio više hitaca u njega, a potom pobjegao. Teško ranjeni Vukotić odmah je prevezen u kotorsku bolnicu, ali i pored napora ljekara nije preživio. Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica poznavao navike Veska Vukotića.

- Sve ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove, piše "Pobjeda".

Uprava policije je saopćila da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali nije potvrđeno iz kojeg oružja je otac Jovana i Igora usmrćen. "Pobjeda", pozivajući se na saznanja iz istrage, piše da je riječ o automatskom oružju, a "Dan" da se radi o pištolju sa prigušivačem.

Iako se spekulisalo da je Veselin Vukotić 'živa meta' i da mu je sigurnost ugrožena, iz policije tvrde da se on obazrivo kretao, ali da je iz kuće izlazio bez obezbjeđenja.

Jovica Vukotić trenutno je u zatvoru u Srbiji, a dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim djelima u Srbiji i Crnoj Gori. On je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srbijansko državljanstvo. Njega je prije dva meseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov i trenutno je na izdržavanju kazne.

Istovremeno, crnogorska policija Jovicu i njegovog brata Igora traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

 Igor Vukotić je u bjekstvu, a njega policija potražuje u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera. Likvidacija njihovog oca, smatra se jednim od najjačih udara na "škaljarski klan".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.