25.4.2019. 13:29
0
Stravična nesreća u Hrvatskoj u kojoj su poginule četiri osobe: Samo je preživjeli bio vezan
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 00:30 sati u Hrvatskoj, nedaleko od odmarališta Bošnjaci, u smjeru Zagreba, poginulo je četvero državljana Srbije, od kojih jedan 14-godišnji dječak, dok je jedna osoba povrijeđena.

Policija sumnja da je uzrok stravične saobraćajne nesreće to što je vozač automobila zaspao, prenosi Blic. 

U nesreći su stradali Aleksandra Janković (43), Žikica Janković (47), Verica Rašić (42) i četrnaestogodišnji dječak N. R., dok je jedan mladić (28) povrijeđen, ali se sada nalazi u stabilnom stanju.

U udesu je povrijeđen suvozač Dragan Vučićević (28) i on je smješten u bolnicu u Vinkovcima. On je navodno u stabilnom stanju. 

Kako saznaje izvor, vozač je navodno izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s puta i udario u zaštitnu ogradu uz autoput. 
Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je napravio jedan od putnika nakon strašne nesreće.

Na njemu se vidi kako se kolona vozila po mrklom mraku kreće desnom trakom, dok se u lijevoj nalaze vozilo Hitne pomoći i policija.

Iz policije navode kako je do nesreće došlo kada je putničko vozilo Škoda Octavia slovenskih registarskih tablica, u kojem se nalazilo 5 državljana Srbije, sletjelo s puta i udarilo u zaštitnu ogradu postavljenu uz autoput.

- Od siline udara i zadobivenih povreda smrtno su stradale četiri osobe (42-godišnji vozač kao i putnici iza u vozilu, 14-godišnjak, 43-godišnjakinja i 47-godišnjak), dok je suvozač 28-godišnjak, koji je jedini koristio sigurnosni pojas, lakše povrijeđen - navode iz PU vukovarsko-srijemske, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.