8.5.2019. 17:26
0
"Kažu - Vučić ga ubio, a ja mu jedini pomogao i privatno i kao predsednik"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ga lično najviše boli to što u borbi za rješenje kosovskog pitanja nije imao podršku domaće javnosti.

"To me najviše boljelo, ali me ne bi sprečilo da se borim da, međutim, nije bilo i drugih faktora spolja", rekao je predsednik.

Najžešća ofanziva protiv nas počela je, kaže, od 15. januara prošle godine, sa ubistvom Olivera Ivanovića. Kako kaže, u to vrijeme je krenulo "nešto ozbiljnije od mog, od vašeg života", nešto protiv naše zemlje, kriminalizacija Srba na KiM, ne bi li se svi odstranili i napravio ulaz Albancima na sjever, da bi se reklo - šta će nama sjever, Pomoravlje, bilo šta na KiM.

"Pa da kažu, rješenje je mir u svijetu. A kako ćemo to da riješimo, ne znamo, ali 'ajde prvo da skinemo Vučića", ističe on.

Sa ubistvom Ivanovića počeli su da ruše poziciju Srbije:

"Vučić ga ubio'...a ja mu jedini pomagao i privatno i kao predsednik i za to postoje svjedoci iz porodice, koji su to već rekli bezbroj puta, ali moje je bilo da ćutim i trpim. I nije to problem, već što su na Srbiju bacali drvlje i kamenje", ističe Vučić.

Upitan da li će uskoro moći da iznese ime izvršioca ubistav Ivanovića, on kaže da je i ranije rekao da se nada da ćemo moći to da kažemo.

"Naša služba misli da zna sve, ima kompletnu sliku ali traže dovoljno dokaznog materijala. Ali, ne možemo ni da ga imamo kad nismo prisustvovali ni uviđaju, ali nastavićemo da radimo i naši organi su na izvanrednom tragu", rekao je on, prenosi portal Buka. 

Njegova je ideja bila ideja po kojoj bi Srbi mogli da da dobiju nešto za očuvanje obraza, što bi puno značilo za očuvanje našeg naroda na KiM.

 

 (Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.