16.5.2019. 22:23
1
Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu, nije bio neuračunljiv
Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neuračunljiv. Zaključilo je to no Tužilaštvo Hrvatske koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece.

- Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru. Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinilac, dakle optuženi u vrijeme počinjenja krivičnog djela nije bio neubrojiv - kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog tužilaštva u Zadru. 
 
Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

- Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni tužilac ima pravo predlagati produženje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubistva. 
- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih krivičnih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, prenosi Index.hr.



(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.