18.5.2019. 22:26
2
HDZ-ovci pred Merkel pričali o Bleiburgu, pustili pjesmu Thompsona
Prvi na listi HDZ na izborima za Evropski parlament Karlo Resler izjavio je večeras na predizbornom skupu u Zagrebu, kojem prisustvuje i njemačka kancelarka Angela Merkel, da je Blajburg jedna od najvećih tragedija hrvatskog naroda.

Resler je u obraćanju okupljenima rekao da su mislima u Bleiburgu, nakon čega je dobio ovacije HDZ-ovaca, prenosi Index.hr. 

Na skupu su se obratili kandidat Evropske narodne partije (EPP) za novog predsjednika Evropske komisije Manfred Weber i Merkel, koja je na kraju govora na hrvatskom jeziku pozvala sve da izađu na izbore i podrže Evropu mira, slobode i blagostanja.

- Podržite EPP i HDZ. Podržite Manfreda Webera i Karla Reslera - rekla je Merkel. 

Na skupu je pred Merkel izvedena pjesma "Lijepa li si" pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Na početku skupa, na kojem su predstavljeni kandidati HDZ-a za Evropski parlament, odata je počast hrvatskim ratnim veteranima i nekadašnjem predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu. 

Skupu prisustvuje i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.


(SRNA/Amila Alijagić)a
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.