2.6.2019. 18:22
0
Novi detalji stravične nesreće u Hrvatskoj: Vozač kamiona se zabio u autobus bh. tablica, pa poginuo odmah na mjestu udesa
U sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio u 12:30 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana poginuo je vozač kamiona, a osam putnika je odvezeno u novogradišku bolnicu, gdje je dvoje zadržano na liječenju, nove su informacije, prenosi Avaz pisanje regionalnih medija.

Kamion je makedonskih registracija, a autobus bosanskohercegovačkih, radi se o autobusu prijevoznika "Božić Koning" iz Bijeljine, prenosi Index.hr.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12:30 sati na dijelu autoceste gdje je saobraćaj tekao usporeno zbog još jedne nesreće koja se dogodila nešto ranije.

Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće. Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće.

- U našu bolnicu dovezeno je osam putnika iz autobusa. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, a jedna je zadržana na posmatranju. Ostali putnici su otpušteni - rekao je za Hinu direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.