13.6.2019. 17:20
0
Zapalio se školski autobus na autoputu, požar se širi na šumu
Zapalio se školski autobus na autoputu kod Rijeke.

Do zapaljenja autobusa došlo je pola sata nakon podneva na Grobniku, u smjeru Rijeke, neposredno prije naplatnih kućica. U požaru autobusa niko nije povrijeđen, a više vatrogasnih kola je gasilo požar.

Iako su vatrogasci pokušali ugasiti autobus, on je gotovo potpuno izgorio., a požar se širi na obližnju šumu. Vatru gasi 20-ak vatrogasaca.

Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca'', rekao je za Dnevnik.hr vatrogasac iz Rijeke, prenosi Oslobođenje. 

Iz policije su kazali kako se autobus zapalio u kretanju.

"U 12:25 policija zaprimila dojavu da se putnički autobus kod naplatne postaje Rijeka zapalio u kretanju. Nema ozlijeđenih, putnici su uspjeli izaći.Uviđaj je u toku i više informacija bit će poznato nakon njegovog dovršetka", rekli su Indexu iz primorsko-goranske policije.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.