15.6.2019. 18:00
0
Ukoliko se vozite kroz Hrvatsku, od danas su povećane cijene putarina
FOTO: Ilustracija
Na autoputevima u Hrvatskoj od danas su na snazi nove cijene putarine, veće za čak 10 posto za pojedine kategorije vozila. Riječ je o sezonskom poskupljenju, koje se primjenjuje za motocikle, privatna vozila, privatna vozila s prikolicom i kampere.

Povećanje putarine za oko 10 posto vrijedit će do 15. rujna, a odnosi se na motocikle, osobna vozila, kombije i vozila s prikolicom. 

 Tako će nova cijena od Zagreba do Dugopolja za osobna vozila biti 200 kuna, odnosno 19 kuna više, od Zagreba do Rijeke 77 te od Zagreba do Lipovca 141 kunu. 

 Prihod HAC-a u pet ovogodišnjih mjeseci povećan je za 5 posto u odnosu prema lani, istaknuli su predstavnici Hrvatskih autocesta na konferenciji posvećenoj turističkoj sezoni, prenosi HRT.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.