19.6.2019. 18:56
0
Nezapamćena najezda komaraca u Slavoniji: Osječanin za 45 minuta zadobio 100 uboda
Najezda komaraca napravila je veliki problem stanovnicima Slavonije, piše 24sata.hr.

Ljepše vrijeme i porast vodostaja su nažalost donijeli velike probleme stanovnicima Slavonije kojima je ozbiljno ugroženo zdravlje. Uprkos tretiranju rubnog pojasa uz Osijek larvicidima, najveći dio vodenih površina oko grada nije tretiran.

Ivan Zagrebec iz Josipovca kod Osijeka ima 34 godine te tvrdi da ne pamti ovakvu najezdu komaraca. On je tokom šetnje koja je trajala 45 minuta zadobio oko 100 uboda komaraca. Posebno su u opasnosti alergična djeca, jer komarci u rojevima ulaze u objekte poslijepodne i navečer.

Stanovništvu ne pomažu ni sredstva protiv insekata, a trenerke i majice dugih rukava na vrućini su nepodnošljiva zaštita.

Problema s komarcima imaju i stanovnici Vinkovaca, kao i Vukovara.

Komarci imaju sposobnost migracije od 70 kilometara te iz svojih baranjskih ležišta dolaze u Osijek, prenosi 24sata.hr.



(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.