1.7.2019. 9:24
6
Jahte za orgije po Jadranu: Najviše novca daju Arapi, a veliki interes vlada za djevojkama iz Srbije i BiH, jer one prodaju svoje tijelo čak i za komad nakita
Nezaobilazni dio ljetne "turističke ponude" već godinama je prostitucija koja se događa na jahtama po turskim, hrvatskim i crnogorskim vodama. Kako je prošlogodišnje istraživanje pokazalo, u Hrvatskoj se 6.700 žena bavi prostitucijom, a redovnih klijenata koji koriste takve usluge ima između 75 i 110 hiljada, ali tek manji dio njih koristi usluge "elitnih dama" iz kruga koji spada u takozvanu elitnu prostituciju, pišu hrvatski mediji.

Tokom ljeta cijela ova "razvratna igra" seli se na more, gdje je iz godine u godinu sve veća potražnja za djevojkama "lakog morala". O tome koliko je to unosni biznis koji se toliko raširio govori i to da su se grupe djevojaka iz drugih zemalja avionima u više navrata vraćale na krajnji jug hrvatske obale, da "odrade nekoliko dana", a ponekad čak i nekoliko sedmica druženja s nezasitim gostima, pa su se potom vraćale kućama.

A šta se sve događalo ne samo po jahtama, nego ko se sve bavio, ali i koristio usluge prostitutki pokazala je i razotkrivena afera najvećeg lanca elitne prostitucije u Hrvatskoj, koja je, iako je bila zatvorena za javnost, otkrila štošta o tom poslu i klijentima, prenosi Avaz. 

U jahting prostituciji na Jadranu uživaju bogati stranci, domaći tajkuni, sportisti i pripadnici podzemlja koji za druženja s ovim damama izdvajaju i do hiljadu eura.

Kako se navodi, djevojke se na Jadran dovode iz svih krajeva, ne samo Hrvatske već i susjednih država, a veliki interes vlada za djevojkama iz Srbije i BiH, jer one prodaju svoje tijelo čak i za komad nakita, luksuzni komad odjeće ili brendiranu torbicu. A te divlje zabave upotpunjene su velikih količinama alkohola i neizostavnog kokaina koji se na palubama šmrče do besvijesti.

Isto tako brojne djevojke iz Hrvatske isti taj posao odrađuju na inozemnim jahtama, pod izgovorom da rade manekenske poslove, a zapravo su prodavale svoje tijelo. Angažiraju ih agencije za "poslovnu pratnju", a najmanja dnevna zarada iznosila je 500 eura.

Kako to uistinu izgleda, otkrivaju anonimne ispovijesti onih koji su radili na takvim jahtama, većinom kao osoblje. Tako je jedan od članova osoblja nedavno otkrio kako je na takvim zabavama na jahtama sve prepuno droge, poput kokaina, a tablete ''vijagra'' jedu se kao bombone.

- Na takvim jahtama ne ponašaju se najgore njihovi vlasnici, već oni koji ih unajme na sedmicu ili dvije i za to plaćaju više od pola miliona eura, kako bi uživali u plovidbi na brodovima koji imaju bazene. Sve vam se na tim jahtama svodi na "nabavimo drogu, nabavimo prostitutke, zlostavljamo posadu svojim zahtjevima. Ali ne žalim se, jer sam samo za jedno ljeto zaradio više od 28 hiljada eura u napojnicama - priča jedan od članova osoblja koji je radio na inozemnim jahtama.

Tako je otkrio kako je najbolja zarada u Kanu, gdje prostitutke zarade i do 35 hiljada eura za noć tokom filmskog festivala, a gosti su i brojni slavni glumci i velikani iz svijeta filma. Ipak, mimo festivala, ljetni posao je znatno jeftiniji, a posao funkcionira vrlo jednostavno.

- Kad dolaze veliki klijenti na jahtama, svi detalji se dogovaraju nekoliko dana ranije. Oni kažu koliko cura žele, zatim nas prevezu automobilima do njihovih brodova i nekad ostanemo samo preko noći, a nekad isplovimo na otvoreno more i vratimo se tek nakon tri ili četiri dana - opisala je jedna od elitnih dama kako izgleda njen posao. Kako se govori na takvim izletima, one najskuplje djevojke mogu da zarade i do 3.500 eura.

- Dočekivali smo letonske i ruske prostitutke, a obično su ih dovozili do jahte u pristaništima u floti Mercedesa. Potom bi bogati klijenti odabrali tri žene za taj dan. Najodrešitije ruke su Arapi. Kod njih možete naplatiti i do 35 hiljada eura samo za jednu noć. Arapi su najvelikodušniji ljudi na svijetu, njima je taj novac samo papir. Obožavaju odlazak na jahte, a žene biraju prije nego što se otisnu na pučinu. Na jahtama zna biti i po deset djevojaka, obično modela, koje su gole ili polugole. Zabava se svodi na drogu, piće i seks s prekrasnim ženama, navodi se. 
Djevojke čekaju svoje koverte na kraju noći. Klijenti stave dogovorenu svotu u kovertu, a na njoj napišu "dar". 




(Lejla Trle) 

6
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.