5.7.2019. 12:57
0
Brnabić: Haradinaj rekao da je lažna vijest o zabrani ulaska srbijanskih zvaničnika na Kosovo
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je premijer Kosova Ramuš Haradinaj prenio da je lažna vijest o zabrani ulaska srbijanskim zvaničnicima na Kosovo, javio je RTS.

- Čula sam od gospodina Haradinaja da je lažna vijest da su srbijanskim zvaničnicima zabranjene posjete Kosovu. Mene čudi da lažne vijesti u Prištini šire savjetnici ministra za vanjske poslove, ali to sada smanjuje tenzije u regionu - rekla je za RTS Ana Brnabić, koja boravi u Poznanju.

Jetlljir Zuberaj, savjetnik ministra vanjskih poslova Kosova Behdžeta Pacolija, napisao je jučer na Facebooku da je odluka o zabrani posjeta srbijanskih zvaničnika donesena zbog "prijetnji od Srbije ka Kosovu, konstantne propagande i lažnih vijesti, kao i pokušaja da se izazove humanitarna kriza na sjeveru".

Odmah su reagirali zvaničnici u Vladi Srbije, pozivajući međunarodnu zajednicu da utječe na Prištinu.

Ana Brnabić učestvuje na samitu EU - zapadni Balkan, u okviru Berlinskog procesa. Prištinu na skupu predstavlja Ramuš Haradinaj.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.