7.7.2019. 19:02
0
Srbija: Djeca visokopozicioniranih političara brutalno ubili staricu
I. Š. (25) i M. D. (21) uhapšeni su zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna, djeca političara i visokopozicioniranog člana srpske desnice.

Kako saznaje Blic, J. Š., osumnjičena je da je sredinom jula ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat M. D. osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin.

Ugljenisano tijelo nesrećne žene pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, i nije bilo jasno da li je žena ubijena pored kontejnera, pa je njeno tijelo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao tijelo kako bi ga se riješio u Krčedinu.

Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja Majda Garović i da je živjela u Zemunu.

Ona je posljednji put viđena 15. juna, a njeno spaljeno tijelo pronađeno je 20. juna.
Nekoliko dana kasnije, uhapšeni su J. Š., zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo i njen brat M. D. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela.

"Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom tijelo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova" navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

"Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih okolnosti u vezi ovog krivičnog djela", kratko su dodali iz MUP, prenosi ATV.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.