10.7.2019. 9:11
0
Nesavjesni otac djevojčice koja je preminula bi mogao dobiti nekoliko godina zatvora
FOTO: Rovinjsko Selo
Velika tuga obavila je Rovinjsko Selo i Sutivanac zbog smrti četverogodišnje djevojčice koja je prošlog četvrtka bila dva sata automobilu na ogromnoj vrućini. Djevojčici, nažalost, nije bilo spasa, te je jučer preminula.

Do tragedije je došlo kada ju je njen 33-godišnji otac ostavio da spava na parkingu u automobilu ispred njegovog frizerskog salona u Rovinjskom Selu. Budući da ondje ima salon i jednu zaposlenicu, svaki dan je putovao na posao iz tridesetak kilometara udaljenog mjesta u kojem živi s trudnom suprugom i još jednim djetetom. Otac će zbog svoje ogromne nesmotrenosti krivično odgovarati, prenose mediji u Hrvatskoj.

Istarska policija već je u nedjelju završila svoje kriminalističko istraživanje i utvrdila da je počinjeno krivično djelo povrede djetetovih prava. 

- Kako je dijete preminulo, krivičnu prijavu dostavit će na daljnji postupak Županijskom državnom odvjetništvu - poručili su iz istarske policije.

U ovim slučajevima, nesavjesni otac bi mogao dobiti i zatvorsku kaznu do osam godina.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.