11.8.2019. 8:46
0
Obezbjeđenje Predsjedništva Srbije fizički nasrnulo na demonstrante
Tročlana delegacija organizatora protesta "Jedan od pet miliona" ostavila je večeras na ulazu zgrade Predsjedništva Srbije u centru Beograda spisak zahtjeva koje je potrebno ispuniti kako bi izbori bili fer, i najavila da je 1. septembar rok da se to učini, ili će uslijediti bojkot izbora.

Prethodno je delegacija probala da uđe u Predsjedništvo, ali je kod ograde koja okružuje Predsjedništvo zaustavljena, javila je Beta.

Nakon toga su učesnici protesta probali da uklone ogradu, ali je utrčalo brojno obezbedjenje u civilu kako bi spriječilo da se to desi pa da je došlo do međusobnog guranja.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimki kako osiguranje Predsjedništva Srbije tuće neke od demonstranata, javlja Patria.

Uskoro nakon toga delegaciji protesta dozvoljeno je da dođu do zgrade Predsedništva i tu ostave document, objavila je Beta.

Ovo je borba protiv režima Aleksandra Vučića i svih oblika uzurpacije prava građana koji on sprovodi, poručeno je u subotu na 36. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, na kojem građani protestuju protiv politike predsjednika Vučića, nezadovoljni stanjem u Srbiji ali i time kakve odnose Srbija ima sa susjednim zemljama.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.