14.8.2019. 18:07
0
I u Puli zabranjene tiramole - sušenje veša u javnosti
U Puli je usvojena Odluka o komunalnom redu, prema kojoj je zabranjeno da se veš suši u javnosti, a kazne za taj prekršaj iznosiće 500 kuna (68 eura), odnosno 250 na licu mjesta.

Time je Pula, pored Rijeke, Šolte, Mljeta, Kaštele, postala još jedan grad u kome mještani neće moći više da suše veš na konopcu od prozora do prozora, odnosno takozvanim tiramolima, piše Glas Istre.

Kako se navodi, ta odluka smeta građanima Pule, koji taj način sušenja veša smatraju tradicijom.

"Tiramoli su dio mediteranskog šmeka. Svakako bi se o toj odluci dalo razmisliti, možda ima smisla u nekim gradskim zonama, ali meni više smeta zvonjava sv. Antuna", rekla je jedna Puljanka, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

VesPula
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.