17.8.2019. 10:30
0
Nova tragedija: Djevojčica preminula nakon što se na nju srušio gol
Dan uoči Velike Gospe djevojčica (13), rodom iz Zagreba, poginula je igrajući se u makedonskom Kumanovu na lokalnom nogometnom igralištu pred očima svoje braće, pišu 24sata.hr.

Bila je veselo i zaigrano dijete. Vješala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa ju je, dijelom koji ima željezne nabore za stavljanje mreže, udarila u sljepoočnicu. Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula - kaže za 24sata don Davor Topić, skopski svećenik, koji je cijelo vrijeme uz obitelj preminule djevojčice.

Malena ima još šestero braće i sestara, a obitelj joj je dio katoličke misije u Kumanovu.

- U tim trenucima na igralištu s njom su bila druga djeca i njezina dva brata, blizanci. I tata je bio u neposrednoj blizini. Braća su zvala Hitnu pomoć, no nažalost nije joj bilo spasa. Radi se o obitelji u poslanju, odnosno ‘missio ad gentes’. Oni su poput misionara koji žive sa svećenikom u manjim mjestima i žive vjeru - kaže don Davor.

Missio ad gentes nazivaju obitelji koje su ostavile svoja trajna prebivališta i radna mjesta te otišle u poslanje podizati Kristovu Crkvu. Upravo je u takvoj misiji i ova obitelj iz Zagreba koja je, prema našim saznanjima, u Kumanovu više godina.

U ovim teškim trenucima, ističe don Davor, pomaže im upravo vjerovanje u Boga.

- Malena je poput anđela pošla u nebo i pokazuje nam put ka tom plavetnilu. Snagu u ovim trenucima svi crpimo iz vjere - dodaje don Davor.

Kako doznajemo, otac preminule djevojčice bio je branitelj u Domovinskom ratu. Vrativši se u Zagreb, život je posvetio Bogu i vjeri.

Tako je i odlučio da s obitelji krene u ovu misiju. Djevojčica će biti pokopana na zagrebačkome Mirogoju, gdje vječno počivaju ostali članovi njihove obitelji.

Don Davor kaže kako će djevojčica iza nedjelje biti ispraćena na Mirogoju.

- Duboko smo zahvalni hrvatskom veleposlanstvu koje nam je maksimalno izašlo ususret i pomoglo u rješavanju dokumentacije. Tijelo će vjerojatno u subotu dovesti u hrvatsku metropolu - zaključio je don Davor.

Da bi se tijelo preminule moglo vratiti u Zagreb, hrvatsko veleposlanstvo u Makedoniji mora izdati dokument koji omogućuje transport. Don Davor ističe kako je obitelj zahvalna ambasadi jer su odmah primili i u najkraćem roku riješili sve potrebne papire. To im puno znači u ovim teškim trenucima, jer iako su utjehu pronašli u vjeri, za njih je ovaj gubitak težak i bolan.

Don Davor nam priča kako je djevojčica posebno uživala u planinarenju s ocem te se često igrala na tom nogometnom igralištu. Nogomet joj je bila druga ljubav. Uvijek je bila aktivna i u pokretu.

Inače, kako smo neslužbeno saznali, građani Kumanova već se godinama žale na neadekvatne uvjete na igralištima, odnosno ističu kako se slabo održavaju te se dovoljno ne ulaže u sigurnost djece.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.