15.9.2019. 19:00
0
Premijerka Srbije na paradi sa djevojkom, svi su gledali u njenu majicu
Na Paradu ponosa koja se danas održava u Beogradu prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić sa svojom partnericom Milicom Đurđević.

Premijerkina partnerica veliku je pažnju izazvala svojom majicom na kojoj piše "Never modern" ili nikad moderna.  Riječ je o svjetski popularnom modnom brendu, međutim skloni smo da se ne složimo sa njenom modnom "izjavom".

Premijerka Ana Brnabić podržala je učesnike ovogodišnje Parade ponosa.

- Želim da se zahvalim cijelom timu na organizaciji. Mislim da se ponovo šalje poruka mira i tolerancije koju u Srbiji moramo da čuvamo. Mislim da se krećemo u pravom smijeru, a Prajd služi podizanju svijesti. Meni je važno da danas govorimo o evropskim pravima i LGBT zajednice, da se politički ne djelimo kada dođe do pitanja ljudskih prava. Svake godine bude sve lakše, a to je kada dobijete Vladu koja obezbjedi da svi imaju iste uslove - rekla je Brnabić, prenosi Kurir.rs.  

Parada ponosa se ove godine održava pod sloganom "Ne odričem se", učesnici parade drže transparente sa kanadskom i australijskom zastavom, a vijore se i zastave u duginim bojama. Među okupljenima su i dramska spisateljica Biljana Srbljanović i glumica Mirjana Karanović.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.