1.10.2019. 15:30
1
Na vrtiću u Novom Sadu osvanuo grafit: Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana. Ratko Mladić!
Na zgradi vrtića „Različak“ u Ulici Narodnog fronta broj 45 u Novom Sadu osvanuo je uvredljivi fašistički grafit.

Naime, u poruci koja je napisana na zidu stoji sljedeće:

"Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana. Ratko Mladić".

Ovu poruku su poslije prekrečili aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a Muftijstvo vojvođansko Islamske zajednice Srbije (IZS) je osudilo ovaj čin ističući da je uznemirio muslimane i unio nemir među ljude.

“Muftijstvo vojvođansko najoštrije osuđuje ovaj ružni i uvredljivi grafit koji je uznemirio sve muslimane u Novom Sadu i unio nemir i strah među ljude, posebno zbog činjenice što se u njegovom tekstu priziva na ubijanje muslimana. Na zgradi vrtića „Različak“ u Ulici Narodnog fronta broj 45. u Novom Sadu osvanuo užasan grafit koji je zgrozio sve muslimane koji žive u Novom Sadu”, navedeno je u saopštenju.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.