17.10.2019. 16:59
0
Zadar: Neki od osumnjičenih za silovanje 16-godišnje djevojke, žalili se na sigurnosne mjere koje su im određene
Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković rekao je da su se neki od osumnjičenih za silovanje 16-godišnje djevojke, snimanje tog čina i ucjenjivanje iste snimkama čina žalili na sigurnosne mjere koje su im određene, a među kojima je i zabrana približavanja žrtvi.

- Uložili su žalbu na izrečene mjere. Imaju pravo žalbe tri radna dana od primitka rješenja, a to ovisi o tome kad je kome od njih rješenje uručeno. Sud mora pričekati da prođe rok žalbe da vidimo hoće li se žaliti i ostali - rekao je Visković za 24 sata.

Žalba osumnjičenika rješavat će se izvanraspravnom sudsko vijeće  zajedno sa žalbom na rješenje suca istrage Ivana Markovića, koje je podnijelo Županijsko državno odvjetništvo. Tužiteljstvo se, naime, žalilo što mladići nisu završili iza rešetaka nego su im samo određene mjere opreza poput zabrane približavanja žrtvi, zabrana komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku stanicu dva puta mjesečno, prenosi Jutarnji.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.