11.11.2019. 21:41
0
Splićanka maloljetnu štićenicu udarala, čupala i ubola nožem
Četrdesetčetverogodišnjakinja iz Splita optužena je za fizičko zlostavljanje 17-godišnjakinje sa sniženim kognitivnim sposobnostima o kojoj se brinula.

Kako pišu hrvatski mediji, 44-godišnjakinja je svoju štićenicu udarala, bacila na pod, čupala joj kosu i na kraju je ubola kuhinjskim nožem u bedro.

Kako stoji u optužnici, sve se odigralo u februaru u podstanarskom stanu u Makarskoj. Nakon svađe s maloljetnicom, iako je znala za njenu dob i snižene mentalne sposobnosti, nasrnula je na nju fizički s namjerom da je povrijedi.

Prvo ju je uhvatila za kosu i toliko je grubo odgurnula da je 17-godišnjakinja pala i udarila glavom o pod. Dok je maloljetnica ležala na podu, 44-godišnjakinja ju je udarila više puta šakom u lice.

Nasilnica je potom uzela kuhinjski nož i ubola mesretnu djevojku u bedro.

Djevojka se uspjela spasiti bijegom iz stana.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu. Osim uvjetne kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci, traže i da optužena plati 4.400 kuna troškova postupka, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.