13.11.2019. 16:00
0
Visoka medicinska škola iz Ćuprije sponzorisala nastupe folk pjevačice Tanje Savić i starlete Anđele Vještice?
"Rukovodstvo Visoke medicinske škole u Ćupriji još jednom je šokiralo javnost sponzorisanjem nastupa narodne pevačice Tanje Savić i starlete Anđele Vještice“.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović optužio je danas rukovodstvo Visoke medicinske škole u Ćupriji da je poslije „otpuštanja profesorica koje su bile stručne za predmete koje su predavale i protivzakonitog zapošljavanja“ funkcionera SNS, „još jednom šokiralo javnost sponzorisanjem nastupa narodne pjevačice Tanje Savić i starlete Anđele Vjestice“ u tom gradu.

Božović je u pisanoj izjavi ocijenio da se tokom mandata SNS, ta škola pretvorila „u mesto za otimanje plata stručnim i poštenim profesorkama, sponzorisanje jeftine zabave protivno zakonu, a sve to na račun kvalitetnog obrazovanja budućih medicinskih radnika“.

„Očigledno je da rukovodstvo ove škole smatra da je zaštita koju ima od Srpske napredne stranke dovoljna i u ovom slučaju i da, pored toga što odbija da sprovede nalog prosjvetne inspekcije i raskine ugovore sa brojnim funkcionerima SNS, ni drugi državni organi ne smiju da se miješaju u rad ove visokoškolske ustanove“, naveo je Božović a prenijela DS.

On je dodao da je ministar prosvjete Mladen Šarčević „najodgovorniji za to što pored svih datih obećanja da će se zaštititi struka, u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji nije urađeno ništa“, prenosi Danas.

„Nakon što je niz funkcionera Srpske napredne stranke, kako je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila, protivzakonito u ovoj školi našao mjesto na kom će da dobije petu ili šestu platu, zaposlenima u ovoj školi, bar onima koji iz nje još uvijek nisu otjerani, smanjene su plate zbog velikog broja zaposlenog kadra SNS-a“, naveo je Božović.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.