19.11.2019. 19:04
0
Jagić: Policajac nije pucao u migranta. Hitac je ispaljen iz sačmarice, koja u cijevi uvijek ima metak
Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić izjavio je u utorak da je migrant, koji je u subotu u policijskoj akciji teško ozlijeđen u Gorskom kotaru, propucan policijskom sačmaricom, ocijenivši da se radi o spletu nesretnih okolnosti.

"Policajac nije pucao po muškarcu. Radi se o tome da je hitac bio ispaljen iz sačmarice. Ona u cijevi uvijek ima metak. I ako se vi popiknete, padnete, ona će opaliti", kazao je Jagić za Hinu četiri dana nakon što je na planini Tuhobić u Gorskom kotaru, u akciji policijskog sprječavanja ilegalnih migracija, propucan migrant, koji se od tada nalazi u životnoj opasnosti.

Policija je ranije izvijestila da je muškarac bio u skupini od 17 ilegalnih migranata, a da njezini službenici sprječavali ilegalan prelazak granice.

Nakon obavljenog očevida, policija nije dala detalje o stradanju migranta. Predsjednik policijskog sindikata Jagić tvrdi da se radi o nesretnom događaju, rekavši da onaj koji radi, i griješi

"Niko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže", kazao je Jagić i napomenuo kako su policajci ozlijeđenog migranta kilometrima nosili i pozvali Hitnu pomoć, što sigurno ne bi učinili da je bilo drugačije.

Jagić je zaključio da je "taj migrant, na kraju krajeva, na teretu nas poreznih obveznika".

Dodao je i da mu nije jasno zašto uopće netko pokušava prijeći granicu, ako zna da je to ilegalno i ako zna da to ne smije raditi.

Iz riječkog KBC-a, gdje je ozlijeđeni migrant operiran četiri puta te se unatoč tome i dalje nalazi u životnoj opasnosti, potvrdili su da su mu od posljedica propucavanja ozlijeđena pluća, jetra i kralježnica. U njegovu je tijelu pronađeno i jedno streljivo.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.