2.12.2019. 19:45
0
Lukašenko započeo dvodnevni posjet Srbiji
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko započeo je u ponedjeljak dvodnevni posjet Srbiji, a u beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" dočekao ga je srbijanski šef države Srbije Aleksandar Vučić.

 Vučić i Lukašenko položili su vijence na spomen groblje osloboditeljima Beograda u Drugom svjetskom ratu, dok će službeni dio posjeta započeti u utorak svečanim dočekom, nakon kojega će uslijediti razgovori u četiri oka dvojice predsjednika.

 Slijede plenarni razgovori državnih izaslanstava, te potpisivanje bilateralnih dokumenata, prenosi Hina.

 Vučić je u povodu posjete bjeloruskog predsjednika na svom službenom Instagram profilu poručio: "Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije", te objavio fotografije s dočeka.

 Lukašenkov posjet prati i poslovni forum gospodarskih komora dviju država.

 Uoči posjeta, u Beogradu je priopćeno da je za devet mjeseci ove godine Srbija u Bjelorusiju izvezla robe i usluga u vrijednosti od 41,4 milijuna dolara, što je, kako se navodi, povećanje od 12,8 posto u međugodišnjem odnosu 2018-2019.

 Istodobno, uvoz iz Bjelorusije pao je za oko pet milijuna dolara, što je 9,3 posto. Po vrijednosti izvoza Bjelorusija je 34. partner Srbije, a po vrijednosti uvoza je na 37. mjestu.


(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.