5.12.2019. 17:41
1
Sonja i Marija danju radile "normalne poslove", ali se noću bavile kriminalom: Prijetile mu da će ga ubiti i baciti mu bombu na kuću
FOTO: Blic
Sonja S. koja je sa drugaricom Marijom V. i njihovim prijateljem Aleksandrom K. iznuđivala novac od penzionera Staniše K. u Srbiji (68), zbog čega su svo troje uhapšeni, danju je radila kao čistačica u biblioteci, a noću je reketirala, prenosi danas beogradski Blic.

Sonja, Marija i Aleksandar uhvaćeni su krajem novembra na djelu, kada su od Staniše uzeli 1.000 eura u novčanicama koje je policija prethodno obilježila. I uhapšena Marija V. preko dana imala je drugi, normalan posao, ona je radila na očitavanju struje.

Čak je, kako je kasnije policajcima ispričao Siniša K, njihova žrtva, dolazila i kod njega svakog mjeseca kako bi mu očitala struju. On je dodao da mu je "nevjerovatno da je skliznula u kriminalne vode i počela da se bavi ovim poslom".

Krimi-trojac Sonja, Marija i Aleksandar uhapšeni su krajem novembra zbog sumnje da su mjesecima reketirali penzionera iz sela Donji Ljubeš kod Aleksinca. Oni su od nesrećnog čovjeka pokušali da iznude 14.000 eura uz prijetnju da će ga ubiti i baciti mu bombu na kuću. Osumnjičeni su privedeni na djelu, prilikom primopredaje novca, prenosi Blic.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.