6.12.2019. 16:15
1
Ko je fatalna Ana Simić: Posvađala članove klana, bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem dok je bio najtraženiji bjegunac
Ana Simić, žena koja je bila u ljubavnoj vezi sa Sretkom Kalinićem u vrijeme kada je bio najtraženiji bjegunac ''zemunskog klana'' i koja je svog ljubavnika optužila za ubistvo supruga Cvetka Simića, nije prijavila policiji da joj, kako je tvrdila u sudu, prijeti njegov otac, prenosi Avaz pisanje srbijanskih medija.

U cijeloj priči, koju su u naredna četiri mjeseca pratile i mafija i policija, izdvajala se Ana Simić, fatalna zavodnica koja je posvađala članove klana, prenosi Espreso.rs.

U februaru 2010. u Zagrebu je nađen zapaljen Mercedes Cvetka Simića, Aninog supruga poznatog u podzemlju regiona, kuma Luke Bojovića. U policiji se u to vrijeme znalo da Simić, po nalogu Bojovića, pomaže odbjeglim ''zemuncima''.

Dvadeset dana kasnije u zagrebačkom jezeru Jarun nađen je raskomadani leš, a DNK analiza otkrila je da je riječ o Cvetku Simiću. Mediji su već brujali o njegovim kriminalnim aktivnostima, a tada se prvi put i čulo za Anu.

Odlučna da dokaže da njen muž nije imao veze s kriminalom, prijetila je medijima tužbama, pokušavajući da sakrije mnogo veću tajnu - ljubavnu vezu s najvećim krvolokom ''zemunskog klana'' Sretkom Kalinićem.

Veza Ane Simić i Kalinića raskinuta je poslije ubistva. Međutim, sukob zbog likvidacije Simića između dvojice visokorangiranih članova zemunske bande Miloša Simovića i Sretka Kalinića, koji su se u Zagrebu krili još četiri mjeseca poslije zločina, kulminirao je 9. juna, kada je Simović u Kalinića ispalio dva hica.

Kalinić je preživio, a onda su jedan za drugim uhapšeni. Kalinić je propjevao u Zagrebu, Simović u Beogradu pošto je volšebno prešao hrvatsko-srpsku granicu. Kalinić je optužio Bojovića za ubistvo Milana Jurišića u Španiji, a kada je taj iskaz objavljen u medijima, Bojović je pobjegao iz Srbije.

I uloga Ane Simić izašla je na vidjelo. O njoj je progovorio Simović. Tvrdio je da je Kalinić ubio Cvetka jer je bio bolesno zaljubljen u Anu, kao i da je Kalinić lažno optužio Bojovića jer je imao fiksaciju da se “mota oko Simićeve žene”.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.