7.12.2019. 21:40
0
Huligani u Nišu zapalili taksistu bakljom: U divljačkom obračunu navijača teško povrijeđen, jedva ostao živ
Goran Ž. (56) zadobio je opekotine po rukama i licu kada je grupa mladića napala momke koji su bili u njegovom vozilu i ubacila upaljenu baklju u kola.

Goran Ž. (56), taksista udruženja Siti taksi iz Niša, povrijeđen je u noći između petka i subote, a sumnja se da je on slučajna žrtva obračuna dvije grupe navijača.

Napad se desio oko tri sata iza ponoći na Matejevačkom putu u Nišu, kada su huligani, za kojima policija traga, ubacili baklju u taksi vozilo marke ‘tojota’. Tom prilikom auto je potpuno izgorio, a taksista je zadobio opekotine po rukama i licu.

Povrijeđeni Goran Ž., koji ima opekotine trećeg stepena i koji je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten kući, ispričao je medijima da su u njegov taksi ušla dvojica momaka i zatražila da ih odveze do centra grada.

Otvorio vrata

– Prešli smo pedesetak metara kada mi je jedan od njih tražio da stanem da pokupimo još dvojicu. Sve je bilo normalno dok se nismo zaustavili na semaforu kod skretanja za Knjaževačku ulicu, gdje je stajala grupa momaka. Putnik koji je sjedio na zadnjem sjedištu je otvorio vrata i počeo da psuje i vrijeđa te mladiće – priča Goran Ž.

Kako je objasnio, rekao je mladiću da zatvori vrata i da ne prave probleme, ali je on nastavio da ih izaziva, nakon čega su počeli da se vrijeđaju, a nekoliko njih je skočilo na auto.

Vlasnik Siti taksija kaže da je ovaj incident prekršio sve mjere. – Do sada je bilo nekih tuča, koškanja, vađenja noževa, ali da se ubaci upaljena baklja kroz vrata i da se direktno ugrozi bezbjednost taksiste i putnika, to se još nije dogodilo. Strašno je ovo što se desilo, svi smo u šoku – rekao je zabrinuti vlasnik Siti taksija Nemanja Kostić.

– Vozio sam polako da ih ne povrijedim. Odjednom sam vidio ruku kako ubacuje baklju kroz prozor zadnjih vrata. Stao sam i viknuo: “Ima plinska boca, djeco, bježite!” Svi su pobjegli, a samo jedan je ostao sklupčan na patosnici pozadi. Bio je u šoku, rukama je sakrio glavu. Kola su za to vrijeme gorjela ko slama. Sa jednim momkom sam uspio da ga izvučem, a ruke i lice su mi gorjeli – ispričao je taksista medijima.

Kako se saznaje, policija je identifikovala mladića (18) osumnjičenog za ubacivanje upaljene baklje u taksi, a identifikovan je i njegov saučesnik. – U taksiju su bili N. P. (19) i M. I. (19). Oni su navodno bili u sukobu sa napadačima zbog pripadnosti različitim navijačkim grupama, a povrijeđeni Goran Ž. samo je kolateralna šteta – kaže izvor i dodaje da jedna grupa navija za Crvenu zvezdu, a druga za Partizan, piše “Kurir“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.